Egyelőre aszfalttörmelékkel töltik fel a gödröket Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat személyzete átmenetileg aszfalttörmelékkel tömi be a város útjain lévő mély gödröket, amíg egy szakcég elkezdi a kátyúzási munkálatokat, mutat rá a városháza közleménye. Ebben arra reagáltak, hogy a Facebook közösségi portálon megjelent egy videó, amelyen az látható, hogy a Kós Károly utcában két munkás a gödörbe lapátolja az aszfaltot és lábbal igyekeznek azt tömöríteni.

Rámutatnak, hogy távlati elképzeléseik szerint Sepsiszentgyörgy önkormányzata saját céggel végzi majd ezeket a munkálatokat is, addig azonban a kátyúzást szakcéggel végezteti, amely rendelkezik gépekkel és meleg aszfaltot is elő tud állítani. Jelenleg a közbeszerzésre jelentkező vállalatok dokumentációjának elbírálása zajlik, számítások szerint május elején indulhat a szakszerű kátyúzás a városban.

Addig viszont a városháza saját személyzettel, a rendelkezésre álló technológiával, hideg aszfalttal, aszfalt törmelékkel próbálja betömni a mély gödröket. Így próbálják megelőzni, hogy túl nagyot döccenjenek az autók, elkerüljék, hogy kihasadjon a járművek gumija, vagy összetörjön a felni, magyarázta Bíró László.

A Városgazdálkodási Igazgatóság vezetője szerint a hideg aszfaltos művelet hátránya, hogy forgalmas út esetében csupán 2-3 hétig tart ez az anyag. Ezért fordul elő, hogy többször betömnek egy gödröt, mégis újra és újra ott tátong az úton – mutatott rá Bíró László. Hozzátette: a hideg aszfalt előnye, hogy könnyen tárolható és télen is lehet vele dolgozni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?