Tüntettek, amiért „nagyon alacsony műveltségű” személyek vezetnek állami intézményeket

Törvényesen bírságolta meg a fővárosi csendőrség a Victoriei téri tüntetőket, és aki úgy érzi, igazságtalan bánásmódban részesült, az bírósághoz fordulhat - közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Georgian Enache csendőrségi szóvivő. 

Mint arról már beszámoltunk, a tüntetőkre (akik az igazságügyi törvények módosítása miatt tiltakoztak) kirótt büntetések ügyében 160 per indult. A perekből 55-öt első fokon már megnyertek, 35 fellebezés alatt áll, és 32 szabálysértési eljárás ellen nyújtottak be panaszt.

A csendőrségi szóvivő azt is elmondta, hogy a belügyminisztérium székháza előtt lezajlott kedd reggeli tüntetésen ismét megbírságoltak tíz személyt csendháborításért, illetve amiatt, hogy engedély nélküli tüntetésen vettek részt. Tíz bírságot róttak ki a csendőrök, összesen 18.800 lej értékben - részletezte a szóvivő. 

A belügyminisztérium előtt tüntetők azt rótták fel kedd reggel az állami intézményvezetőknek, hogy "nagyon alacsony a műveltségi szintjük", és ez oda vezetett, hogy a #rezist mozgalomhoz csatlakozott személyeket többször jogtalanul büntették meg a hatóságok. 

"A minisztérium összetéveszti a karácsonyt a húsvéttal, ez történt nagypénteken, amikor az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében az Úr születése alkalmából kívántak kellemes húsvéti ünnepeket. Ez ismét annak a bizonyítéka, hogy ezeket az intézményeket műveletlen emberek vezetik. Láttuk nagyon tisztán, hogy mi történt a parlamentben, ahol a miniszterelnök egy teljes mértékben analfabéta beszédet mondott" - nyilatkozta kedden Cristian-Mihai Dide, a Victoriei-téri tiltakozások egyik legkitartóbb személye. 

A belügyminisztérium előtt tiltakozók egy fenyőfát vittek magukkal a kedd reggeli tüntetésre, amelyet a kormányellenes tiltakozásokon kiosztott büntetések jegyzőkönyveivel díszítettek fel. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?