Átvert mindenkit a Brassóban félholtra vert férfi – állítja volt munkaadója

FRISSÍTVE: Semmilyen mentségük nincs a 66 éves férfit Brassóban félholtra verő fiataloknak, de az áldozat az egész országot átverte az incidens utáni nyilatkozataival. Pénzt nem érdemes neki adni, mert elissza – állítja egy volt munkaadója.

A Brassó Méhkertek nevű városrészében gazdálkodó Jean Purice hét évig adott munkát Dumitru Neculainak. A jelenleg 66 éves férfinek kosztot és szállást, illetve napi 70 lej adott. „Családtagnak tekintettük, asztalunkhoz ültettük. Tíz ember helyett dolgozott, de amikor ivott, nem lehetett szót érteni vele” – mondta el az adevarul.ro-nak. Ez is volt az oka annak, hogy végül elbocsátotta.

Jean Purice elmondta, nem igaz, hogy Dumitru Neculainak van egy beteg fia, s azért dolgozott, hogy gyermekén segítsen, mint ahogy a sajtónak nyilatkozta. „Valótlanságokat állított a televízióknak. Nem beszélt soha a beteg fiáról. Egyszer azt mondta, hogy hat, egyszer azt, hogy négy, egyszer pedig azt, hogy három gyermeke van. Soha nem látogatta meg senki, amíg nálam lakott” – mondta a volt munkaadója.

Jean Purice szerint Dumitru Neculai az összes pénzét italra költötte. Próbált segíteni a férfinak megszabadulni a szenvedélybetegségétől, de nem járt sikerrel. Ezért szerinte Dumitru Neculai csak saját magát okolhatja azért, hogy földönfutóvá vált. „Sajnálom azt az orvost, aki adománygyűjtést kezdeményezett a megsegítésére. Ki fognak ábrándulni, ahogy én is kiábrándultam” – fogalmazott.

Dumitru Niculae esete példa nélküli szolidaritási hullámot indított el az országban, eddig 90 ezer lej adomány gyűlt össze számára. A férfi először azt nyilatkozta a sajtónak, hogy napszámosként dolgozott az egyik támadójánál, aki nem fizette ki, és azért verte meg, mert követelte a pénzét. Utóbb már arról beszélt, hogy együtt dolgozott napszámosként egyikükkel, akinek 80 lejt adott kölcsön, s azért bántalmazta, mert visszakérte az összeget.

Az adománygyűjtést kezdeményező orvos, Vasi Rădulescu csütörtökön a Facebook-oldalán közölte: nem csak pénzbeli támogatást kap a megvert férfi. Több fogorvos felajánlotta, hogy helyrehozza a szétroncsolt fogazatát, egy személy egy évre kifizeti az egészségbiztosítását, más egy évig az albérletköltségét állná, egy vendéglős pedig ingyen ebédet adna neki. Az orvos ugyanakkor közölte azt is: semmiképp nem adják oda egy összegben Neculainak a pénzbeli támogatást.

FRISSÍTÉS: Az adevarul.ro-n megjelent írásra Vasi Rădulescu is reagált Facebookon. Azt írta, hogy pártfogoltjának nincsenek elvonási tünetei, az analízisek sem mutattak ki májkárosodást, tehát nem valószínű, hogy alkoholbeteg. "Da ha még így is lenne: ezen lehet segíteni, nem szabad ettől megijedni" – fogalmazott a bejegyzésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?