Példátlan összefogás: lakást vennének a Brassóban félholtra vert férfinek

Mivel egy sátorban él, támogatói lakást vennének a brassói aluljáróban brutális kegyetlenséggel megvert 66 éves férfinek. Ez nem tűnik álomnak, mert már közel 20 ezer euró adomány gyűlt össze a megsegítésére.

Mint ismert, a napszámosként tengődő Dumitru Neculai súlyos sérülésekkel került kórházba, miután két fiatal eszméletlenre verte egy aluljáróban. Eltört az orrcsontja, egy csigolyája, kis híján lebénult, és több fogát elveszítette.

A férfi esete bejárta a hazai sajtót, miután nyilvánosságra kerültek a brutális incidensről készült térfigyelő kamerás felvételek. De a szolidaritási hullám hétfőn indult be igazán, amikor nyilatkozott a sajtónak arról, hogy a napszámos munkával szerzett pénzzel a beteg fián akart segíteni.

Az adománygyűjtést egy orvos, Vasi Rădulescu kezdeményezte, aki szerdán felkereste Dumitru Neculait a kórházban. Facebook-oldalán közölte: a férfi fáradékony, zavart állapotban van, látogatása alatt töbször elsírta magát. De a jó hír az, hogy szerda estig 85 ezer lej gyűlt össze a megsegítésére. A férfi rá is szorul a támogatásra, mivel gyakorlatilag hajléktalan és még személyi igazolványa sincs.

Kapcsolódók

Kimaradt?