FRISSÍTVE - Fellélegezhettek húsvéthétfőre a viharvert Hargita megyei családok

FRISSÍTVE: Mintegy 2000 Hargita megyei háztartásban okoztak a viharok áramkimaradást vasárnap, ezek közül csak 400-ban sikerült helyreállítani az energiaszolgáltatást az esti órákig – írja a Mediafax.

FRISSÍTÉS: Hétfő reggelre mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás Hargita megyében – tájékoztatta a Maszolt a készenléti felügyelőség szóvivője.

A Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu a hírügynökségnek elmondta, jelenleg összesen 1588 háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Székelyandrásfalván, Újszékelyen és Székelykeresztúr egy részében. A problémákat a viharos erejű szél okozta.

Alina Ciobotariu a Maszolnak korábban azt nyilatkozta: vasárnap délben Gyilkostó településen 206 háztartásban már nem volt áramszolgáltatás egy középfeszültségű hálózat és négy trafóállomás meghibásodása miatt.

A délutáni órákban Gyergyótölgyesen, illetve a hozzá tartozó Recefalván és Hágótőn, valamint Borszéken 220 háztartás maradt áramellátás nélkül. Itt tíz trafóállomás mondta fel a szolgálatot – ez esetben is az erős széllökések következtében.

Hétfő estig Hargita megyében a Maros, a Nagy-Küküllő és az Olt vízgyűjtő medencéjére sárga árvíz-figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai intézet ugyanakkor szintén sárga jelzést rendelt el erős szél, esőzés, hegyvidéken pedig havazás miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?