Elraboltak az iskolából egy diáklányt: megszólalt a tanügyi szakszervezet

A romániai tanintézmények biztonságának növelését sürgeti a legnagyobb hazai tanügyi szakszervezet, miután megszúrt és elrabolt egy Vaslui megyei iskolából egy diáklányt egy késes támadó.

A FSLI közleménye szerint jelenleg a romániai iskolák többségének őrzése pénzhiány miatt megoldatlan és a Vaslui megyei eset is mutatja, hogy mennyire védtelenek a tanintézmények az erőszakra és vandalizmusra hajlamos emberekkel szemben.

A szakszervezet emlékezteti a kormányt, hogy a hazai közintézmények többsége saját alkalmazottakkal vagy szakosodott cégekkel kötött szerződések révén oldja meg dolgozóinak védelmét. A FSLI szerint az iskolák biztonságának növelésére is mielőbb megoldást kell találni. „Semmi sem lehet drága, ha a gyerekek és pedagógusok védelméről van szó” – szögezik le közleményükben.

Mint korábban írtuk, előzetes letartóztatásba helyeztek pénteken egy 24 éves fiatalembert, aki késsel felfegyverkezve behatolt egy Vaslui megyei iskolába, megsebesített, majd elrabolt egy 14 éves diáklányt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?