Fordulat történt a szétroncsolt kezű brassói nő ügyében

Meggondolta magát az Országos Nyugdíjpénztár, és mégis folyósít betegnyugdíjat annak a brassói nőnek, akinek 2015-ben szétroncsolta az egyik kezét egy ipari vasaló. Korábban azt állapították meg róla, hogy csak kis mértékben csökkent a munkaképessége.

A 47 éves Elena Marinela Farcaș ezt a Brassó Megyei Kórház plasztikai sebészeti részlege osztályvezető főorvosának köszönheti. Dan Grigorescu összesen tízszer műtötte meg a nőt, amíg sikerült úgy-ahogy rekonstruálnia a szétroncsolt végtagot, és felháborította, hogy a páciense betegnyugdíjazási kérelmét elutasították. Ezt szóvá tette a Facebook-oldalán, az esetet pedig felkapta a sajtó.

Dan Grigorescu kiállása után a munkaképesség orvosi szakvéleményezését végző intézet bizottsága újra megvizsgálta a nőt. Ezúttal megállapították, hogy a munkaképessége 50 százalékkal csökkent, és harmadfokú rokkantsági besorolással jóváhagyták a betegnyugdíját – közölte hétfőn az Országos Nyugdíjpénztár, elnézést kérve az orvosi bizottság korábbi mulasztásáért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?