Brassói plasztikai sebész a betegéről: bárcsak amputáltam volna a kezét

Teljesen szétroncsolta a jobb kezét egy ipari vasalógép, mégsem jogosult betegnyugdíjra egy 45 éves nő. Kérését azzal indoklással utasították el, hogy munkaképes.

Az esetről a Brassó Megyei Kórház plasztikai sebészeti részlegének osztályvezető főorvosa számolt be felháborodva a Facebook-oldalán. Dan Grigorescu bejegyzése szerint az egy évvel ezelőtt munkabalesetet szenvedett nő összesen tíz sebészeti beavatkozáson esett át, amelyekkel rekonstruálták a szétroncsolódott végtagot.

A szakember hangsúlyozta: a nő a műtétsorozat után sem tudja egyáltalán használni a kezét. A sebészeti beavatkozásoknak az volt a célja, hogy a balesete után is teljes embernek érezze magát, „ne bámuljanak utána az utcán”. A nő kérvényezte a betegnyugdíjat, ám az orvosok szerint a munkaképessége csak kis mértékben csökkent, ezért nem hagyták jóvá a kérését.

Dan Grigorescu azt üzente a kollégáinak, hogy szégyelljék magukat. „Csak az bánom, hogy nem amputáltam a kezét, mert akkor lenne jövedelme” – írta betegéről a Facebook-oldalára.

Kimaradt?