Péter Ferenc: most rajtunk a sor, hogy támogassuk a magyar kormányt

Az április 8-i magyarországi választásokról tanácskoztak kedden délután a Maros megyei RMDSZ székházában, a szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek, alpolgármesterek, illetve megyei tanácsosok.

Az eseményen jelen volt Magyarország Csíkszeredai Főnkonzulátusa részéről, Tóth László főkonzul, Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei elnöke, Nagy Zoltán-Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke, valamint Kovács Mihály Levente, a szövetség megyei ügyvezető elnöke.

„Magyarország kormányának köszönhetően Erdélyben több óvoda és bölcsőde fog épülni. Az infrastrukturális segítségen túl kulturális örökségünk megőrzésében is állandó segítséget kapunk az anyaországtól. A magyar-magyar összefogás eredményeként indult be a Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program, melynek eredményeként 520 mezőségi család kapott anyagi támogatást, amely által fejlesztheti vállalkozását és gazdaságát. Most rajtunk a sor, hogy támogassuk Magyarország nemzeti kormányát! Arra bíztatok minden kettős-állampolgárt, hogy éljen szavazati jogával, vegyen részt az április 8-i választásokon” – mondta Péter Ferenc.

A Maros megyei RMDSZ elnöke hozzátette: eddig közel hatezer embernek segítettek regisztrálni, a következő időszakban minden energiájukkal azon lesznek, hogy segítsenek az azonosító nyilatkozatok helyes kitöltésében, illetve minél több levélszavazatot eljuttassanak a csíkszeredai főkonzulátusra.

Tóth László, csíkszeredai főkonzul a 2018-as országgyűlési választások lebonyolításával kapcsolatosan azt tartotta a legfontosabbnak, hogy minden arra jogosult magyar állampolgár élhessen szavazati jogával és ehhez a Csíkszeredai Főkonzulátustól minden támogatást megkapjon. A főkonzul felhívta a figyelmet a fontos időpontokra, miszerint a Csíkszeredában ebben az időszakban hosszított nyitva tartás lesz, reggel 6-tól 22 óráig lehet keresni a konzulátus munkatársait. Nagypénteken és szombaton nyitva lesz az iroda, viszont április 1-én és 2-án zárva van.

Nagy Zoltán-Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke előző választási tapasztalataiból kiindulva néhány hibafaktorra hívta fel a figyelmet. „Az előző választásokon a legtöbb szavazat az azonosító nyilatkozat helytelen kitöltése miatt veszett kárba, ezért arra kérünk mindenkit, kérjen segítséget a helyi RMDSZ munkatársaitól vagy hívja a szervezet megyei titkárságát. A helyesen kitöltött és lezárt szavazólapokat összegyűjtjük és elszállítjuk a Csíkszeredai Főkonzulátusra, de el lehet juttatni egyenesen a konzulátusra, amely ebben az időszakban meghosszabbított programmal fog működni” – magyarázta.

Maros megyében is az Eurotrans Alapítvány az RMDSZ-szel közösen mozgósít a magyarországi választásokra, sőt, az elkövetkező időszakban a levélszavazatokat, igény szerint el is szállítják a Csíkszeredai Főkonzulátusra. Az érdeklődők április 6-ig adhatják le levélszavazataikat a megyei illetve helyi RMDSZ szervezeteknél, önkormányzati vezetőknél. Ugyanitt igényelhetnek segítséget az azonosító nyilatkozatok kitöltésében.

Kapcsolódók

Kimaradt?