Ekkor érkezik még végre Erdélybe a tavasz

Ezen a héten a sokéves átlagnál hidegebb lesz az országban, utána felmelegedés és sok csapadék várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben a hét végéig tovább csökkenek a hőmérsékletek, 23-tól 25-ig fagyosak lesznek a reggelek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 10 fok alá süllyed, míg a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 0 és 2 fok között alakulnak. A következő héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben 8-10, éjszaka 0 - mínusz 4 fok lesz. Március 23-áig helyenként havazni fog, bővebb csapadékra, ezúttal már esőre, március 27-e után lehet számítani.

Bánságban és a Körösök vidékén is a hét végéig tovább csökkenek a hőmérsékletek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 5-6 fokig süllyed, nappal átlagosan 1-3 fok körüli hőmérsékletet mutat majd. A második héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben átlagosan 9-13, éjszaka 0-3 fok lesz. Március 23-áig helyenként gyengén havazni fog, esőre március 26-a után lehet számítani.

Máramarosban is a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 9 fokig süllyed, nappal átlagosan 2 fok körül mutat majd. A második héten a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben átlagosan 10, éjszaka mínusz 1 fok lesz. Március 23-áig helyenként gyengén havazni fog, bővebb csapadékra, esőzésekre március 27-e után lehet számítani.

Kimaradt?