Árvíz: erdővidéki gazdáknak szerveznek takarmánygyűjtést háromszéki fiatalok

Az Erdővidéket is sújtó áradások következtében kárt szenvedő gazdákat segítené a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) egy takarmánygyűjtő akcióval.

Erdővidéken járva tapasztalta Lakatos László, a HÁRIT alelnöke, hogy nagyon sok gazda takarmánya ázott el: Málnási Csaba Ágostonfalva közelében levő farmjáról például odaveszett nemcsak a takarmány, de három traktor és egyéb gépek is víz alá kerültek. Az ifjúsági szervezeti alelnök éppen ezért tervezte el, hogy a fiataloknak segíteniük kellene a gazdákat.

A HÁRIT célja ezer bála: 350 széna, 350 szalma és 350 lucerna. Lakatos Lászlót a 0747 751 342 telefonszámon lehet keresni péntekig a tervezett adományokról, amelyeket szombaton gyűjtenének be a fiatalok és szállítanának el a településekre, ahol szükség van a segítségre. Azok jelentkezését is várják, akik károsultak az árvíz miatt.

„Az elmúlt öt évben nem tapasztaltak ilyen nagymértékű áradást a helyiek, sokak takarmánya megsemmisült. Éppen ezért sürgősen lépni kell, hiszen a háziállatok számára biztosítani kell az élelmezést” – hívta fel a figyelmet Kelemen Szilárd Péter, aki szerint az erdővidéki családok hétköznapjai felborulhatnak az okozott károk miatt. Kelemen elmondta azt is, a szállítást az AgroSic Egyesület vállalta.

Könczei István, a HÁRIT fiatal gazdákért felelős képviselője arra emlékeztet, hogy Erdővidéken elsősorban az állattenyésztés hangsúlyos, ebben az időszakban pedig, amikor még nem lehet legeltetni, a szarvasmarhák nem kapják meg a megfelelő mennyiségű lucerna- és szénabálát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?