Nagyon unta már a telet? Jó hírünk van

A sokéves március eleji átlagnál melegebb, tavaszias időjárás lesz a hét végén Romániában.

A meteorológusok előrejelzése szerint pénteken változékony lesz az égbolt, elszórtan rövid ideig tartó, gyenge esőzések keleten, délkeleten és a központi régiókban elképzelhetőek. A hegyekben havas eső is lehetséges. A csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között ingadozik, a hajnali órákban Székelyföldön -4 fokra hűlhet le a levegő.

Szombaton a sokéves március eleji átlagnál melegebb lesz az idő, nap közben 8 és 18 fok között váltakozik majd a hőmérséklet, a minimális hőmérsékleti értékek pedig -3 és 7 fok között ingadoznak majd. Az ország nyugati megyéiben változékony lesz az égbolt, elszórtan esők lehetségesek. A hegyekben 1500 méter felett havazhat is.

Vasárnap folytatódik a szokatlanul meleg időjárás. Nap közben 9 és 19 fok között váltakozik majd a hőmérséklet, a minimális értékek pedig -1 és 11 fok között várhatók. A Kárpátok közötti régiókban és a hegyekben változékony lesz az égbolt, elszórtan eső, a magaslatokon havazás is elképzelhető, máshol azonban verőfényes idő várható. A hajnali órákban ködképződés lehetséges.

Kimaradt?