Háromszéken egy bélafalvi család a századik, amely csatlakozott a Köldökzsinór programhoz

A bélafalvi háromgyerekes Biró Edit a századik édesanya Kovászna megyében, akinek az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai kedden összeállították a magyarországi anyasági támogatás és babakötvény igényléséhez szükséges kérelmét.

Biró Edit és férje közösen adták le a három hónapos kisfiúk, Bence részére az igénylést. Biró Edit elmondta, fontosnak tartja a Köldökzsinór programot, hiszen jelentős segítség a 64.125 forint anyasági támogatás. Ugyanakkor egyáltalán nem elhagyagolható az sem, hogy a babaköltvénnyel 42.500 forintos életkezdési támogatást kapnak egy bankszámlára a magyar kormánytól – mondta. Bence a támogatáshoz 18 éves korában férhet hozzá. "A fiam maga döntheti el, hogy a kamatozott összeget további tanulmányaira vagy más célra költi. Mindenképpen segítséget jelent. Csak arra tudok biztatni minden érintett édesanyát, éljen a lehetőséggel” – mondta az édesanya.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta, folyamatosan érkeznek igénylések a Köldökzsinór program kapcsán az RMDSZ-hez. 

Kapcsolódók

Kimaradt?