Újabb riasztások: ilyen lesz az időjárás a hét végéig

Frissítette az elmúlt napokban kiadott figyelmeztető előrejelzéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), illetve újabb, havas esőre, havazásra és megerősödő szélre vonatkozó riasztást bocsátott ki.

A meteorológusok szerint Erdély keleti részén, Moldvában, Munténiában, Dobrudzsában és Olténiában péntek este 8 óráig érvényben marad a narancssárga jelzésű fagyriadó. Az érintett 26 megyében és a fővárosban a legmagasabb hőmérsékleti értékek -12 és -6, a legalacsonyabbak -22 és -12, helyenként -25 fok körül alakulnak.

Csütörtök délutántól péntek 11 óráig 16 a Bánság, Erdély, a Körösök vidéke és Olténia 16 megyéjében sárga jelzésű riasztás van érvényben. Itt 10-15 fokkal hidegebb lesz, mint ilyenkor általában. A nappali csúcshőmérséklet a negatív tartományban marad, éjszaka és reggel a legtöbb helyen fagyra kell számítani.

Az ANM előrejelzése értelmében ugyanakkor vasárnap 10 óráig szinte minden régióban csapadékra, havazásra, havas esőre van kilátás. Helyenként megerősödik a szél, a Bánságban 55-60 km/órás, a hegyvidéki térségekben 70-90 km/órás széllökések várhatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?