Kitavaszodik, amíg az elromlott kazánt helyettesíteni tudja a bodoki községháza

Villanyrezsóval melegítik a háromszéki Bodoki község polgármesteri hivatalának két irodáját, hogy ki tudják szolgálni az önkormányzathoz forduló lakosságot. Kedden kénytelenek voltak lakatot tenni a háromszéki község polgármesteri hivatalára, miután elromlott az épületet kiszolgáló kazán és nem tudták biztosítani a fűtést.

Fodor István polgármester elmondta, a közbeszerzés miatt akár egy hónapig is eltarthat, amíg az új kazánt felszerelik, áthidaló megoldásként szerdán villanyrezsókat vittek a hivatalba, és két irodában próbálják elvégezni a teendőket. A következő napokban a községházába felszerelnek egy magáncégtől kölcsön kapott kazánt, amelyet majd visszaadnak, amikor az új berendezést meg tudják vásárolni.

Fodor István elmondta, nem tehetik meg, hogy hosszabb időre bezárják a községházát, hiszen érkeznek a bodoki, zaláni, oltszemi lakosok adót fizetni, hogy részesülhessenek az év eleji kedvezményekben, illetve a gazdáknak ki kell állítani az APIA támogatásokhoz szükséges igazolásokat.

Fodor István bírálta a jelenlegi rendszert, amely miatt nem teheti meg, hogy az önkormányzat rendelkezésére álló pénzből megvásároljon egy kazánt, mivel az nem volt előirányozva az idei beruházási tervben. „Polgármester vagyok, nem kártyavető” - mutatott rá Fodor István, aki hangsúlyozta, nem tudhatta tavaly, hogy idén februárban elromlik a kazán.

Most következik, hogy tanácshatározatot fogadjanak el erről, amit jóvá kell hagynia az adóhivatalnak, majd közbeszerzést kell kiírni, ami eltarthat egy hónapig – addigra pedig már be is köszön a tavasz. A bodoki polgármester elmondta, nem normális az, hogy egy választott elöljárónak annyi szabadkeze sincs, hogy a lakosságtól begyűjtött adóból ilyen kényszerhelyzetben egy kazánt vásároljon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?