Négyszáz személyt kellett kiszabadítani a hó fogságából

Négyszáz személyt szabadítottak ki a hó fogságából, 17 esetben a betegszállítást lánctalpas és hókotró gépjárművel hajtottak végre az elmúlt 24 órában, tájékoztat a belügyminisztérium.

A kedvezőtlen időjárási körülmények 16 megyét (Kovászna, Argeş, Bákó, Brăila, Călăraşi, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) és a fővárost érintik.

A rendőrség közlekedési tájékoztató központjának (Infotrafic) legutóbbi szerint értelmében lezárták a forgalom elől az A2-es és az A4-es autópályát, továbbá 22 országútszakaszt és 54 megyei utat, ugyanakkor töröltek 85 vonat- és 15 repülőjáratot.

A belügyminisztérium közel 17 ezer tűzoltót, csendőrt és rendőrt, valamint 7 500 technikai eszközt mozgósított. A hatóságok azt ajánlják a lakosságnak, hogy tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt hosszabb útra indulnak.

Bukarestben egész héten nem lesz oktatás

A kedvezőtlen időjárás miatt egész héten szünetel a tanítás a fővárosi állami iskolákban és óvodákban - jelentette be kedden Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint március 2-áig kitart a fagy a fővárosban. Péntekig a legmagasabb nappali hőmérséklet nem haladja meg a mínusz 7 fokot, éjszaka mínusz 19 fokig hűl a levegő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?