Vannak járhatatlan utak Hargita megyében is

Leállt az autós forgalom a 113A jelzésű megyei úton, Bálványos és a Szent Anna-tó között a hóvihar és a hótorlaszok miatt - közölte a Hargita megyei készenléti felügyelőség.

Adrian Chiorean, a megyei tanács műszaki igazgatóságának igazgatóhelyettese arról tájékoztatta az Ageprest, hogy a hatóságok a Bálványos és a Szent Anna-tó közti út lezárásáról döntöttek, mivel a térségben hóvihar van és a hótorlaszok helyenként elérik az egy méteres magasságot.

Az útkarbantartók megpróbálták eltakarítani a havat, de a heves szél visszafújja azt az úttestre. Emiatt meg kell várni, hogy elvonuljon a hóvihar - közölte az illetékes, hozzátéve, hogy reményeik szerint délutánra legalább egy sávot járhatóvá tudnak tenni.

Adrian Chiorean arról is beszámolt, hogy felvette a kapcsolatot a Szent Anna - Mohos Természetvédelmi Rezervátum vezetőségével, akik szerint nincsenek turisták a térségben. A rezervátum őrének és a Szent Anna panziónál tartózkodó két alkalmazottnak van elegendő élelmiszere és tűzifája, tették hozzá az illetékesek.

Hargita megye többi közútján téli útviszonyok között zajlik a forgalom, különösebb problémákról nem érkezett jelentés.

Kapcsolódók

Kimaradt?