Nem közlekedik a vonatjáratok 6 százaléka, repülőjáratokat is töröltek

Nyolcvanöt személyszállító vonatot törölt kedd reggel a Román Államvasutak (CFR) a rossz időjárás miatt, az 1 200 személyszállító vonat mintegy hat százalékát - derül ki az intézmény Facebook-oldalára feltöltött információkból.

A CFR személyszállító részlegének tájékoztatása szerint jelenleg nincsenek lezárt vasúti vonalak vagy hóban rekedt szerelvények. Több szakaszon hóekével felszerelt mozdonyok takarítják a sínpárokat az ország déli megyéiben, ahol továbbra is hóviharra vonatkozó másodfokú riasztás van érvényben. A CFR képviselői szerint több dízelmozdony áll készenlétben, hogy pótolni tudják a meghibásodott mozdonyokat, a szerelvényeket pedig induláskor leellenőrzik.

Az intézkedés célja, hogy a hóekékkel felszerelt gépek szabadon mozoghassanak a pályán és elkerüljék az utasok számára kellemetlen helyzetek kialakulását. Az utasokat - ahol lehet - a forgalomban maradt szerelvények veszik át - írta a CFR Facebook-oldalán.

A CFR közleménye szerint 19 vonatnak volt késése kedden reggel a hóvihar miatt. A legnagyobb késése a Giurgiu-Bukarest vonalon közlekedő szerelvénynek volt, amely 145 percet késett, de a Temesvár és Craiova irányába közlekedő vonatok is jelentős késéseket halmoztak fel.

Az utasoknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendről a 0219521 - INFO CFR telefonszámon vagy az Info Tren applikáció segítségével.

Repülőjáratokat is töröltek. A hatóságok kedden 15 repülőjáratot is töröltek. Nyolc bukaresti, hat craiovai és egy nagyszebeni járatot. Konstancán a Mihail Kogălniceanu repülőteret reggel 6 óra 30 perckor lezárták.

A hóban rekedt több személy

Az ország déli megyéiben gépkocsijukban rekedt személyeket mentettek ki a hóból a hatóságok. Több tucatnyi személy kérte hétfőről keddre virradóan a Ialomiţa megyei készenléti felügyelőség segítségét, miután személygépkocsijukkal a hóban rekedtek. Ialomiţa megyében 31 személyt mentettek ki összesen nyolc gépjárműből a hatóságok.

Olt megyében lánctalpas járművel szállítottak kórházba egy kétéves kislányt lázas állapotban. Teleorman megyében pedig egy hét hónapos gyermeket szállítottak kórházba a tűzoltók, szintén lánctalpas gépjárművel, mivel a nagy mennyiségű hó miatt járhatatlan volt az útszakasz.

Kapcsolódók

Kimaradt?