Asztalos Csaba nem büszke a diszkriminációellenes tanács „autistás” döntésére

Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke csalódottságának adott hangot hétfőn amiatt, hogy kollégái leszavazták, hogy részesítsék figyelmeztetésben a miniszterelnököt az autistákkal kapcsolatos kijelentése miatt.

„Véleményem szerint ez a kijelentés nem illeszkedik a szólásszabadság kereti közé és én azt javasoltam, hogy részesítsük figyelmeztetésbe a kormányfőt. (...) Összesen nyolcan szavaztunk, én magamra maradtam voksommal. (...) Egyáltalán nem vagyok büszke a CNCD mai döntésére” - nyilatkozta Asztalos az Agerpres hírügynökségnek.Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) hétfőn döntött úgy, hogy nem minősül diszkriminációnak Viorica Dăncilă miniszterelnök autistákat érintő kijelentése.

Az Antena 3 televízió egyik február 15-i műsorában a kormányfő „autistáknak” nevezte azokat, akik „félretájékoztatják az Európai Uniót”. Ez a kijelentés illeszkedik a szólásszabadság keretei közé, és nem minősül diszkriminációnak - idézi a CNCD hétfői közleménye a testület határozatát.

A CNCD szerint ugyanakkor Mihai Gâdea műsorvezető közbelépésének elmaradása sem tekinthető diszkriminációnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?