FRISSÍTVE: Vonatjáratokat töröltek az erős szél és havazás miatt

FRISSÍTVE: Fennakadásokat okoz a közlekedésben a havazás és az erős szél az ország déli és délkeleti részén. FRISSÍTÉS: további járatokat töröltek. 

Hétfő reggel 10 órától Bukarest, valamint Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Konstanca és Tulcea megyében másodfokú hóviharriasztás van érvényben, Mehedinţi, Dolj, Olt és Teleorman megyében pedig kiadós havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok. Az előrejelzések szerint számottevő havazás várható hétfőn és kedden a Bánság déli részén, továbbá Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Észak-Moldvában is. 

A hóvihar által sújtott térségben 37 vonatjáratot töröltek hétfő reggel 10 óráig; ezek többsége Regio-járat, de két Interregio-járat (Craiova-Nagyszeben, Nagyszeben-Craiova) is van közöttük - közölte Facebook-oldalán a Román Vasúttársaság (CFR). 

A hatóságok valamennyi tengeri kikötőt lezártak a vihar miatt, Teleorman megyében pedig több útszakaszon teljes forgalomkorlátozás van érvényben. 

Giurgiu, Teleorman, Dolj, Ilfov, Konstanca megyében és a fővárosban hétfőn és kedden szünetel az oktatás.

FRISSÍTÉS: 52 személyszállító vonatot törölt hétfőn 13 óráig a Román Államvasutak (CFR) a rossz időjárás miatt. 

'Hétfőn töröltük az 1.200 személyszállító vonat mintegy négy százalékát. Az intézkedés célja, hogy a hóekékkel felszerelt gépek szabadon mozoghassanak a pályán és elkerüljük az utasok számára kellemetlen helyzetek kialakulását. Az utasokat - ahol lehet - a forgalomban maradt szerelvények veszik át' - fogalmaznak a vasúti társaság képviselői. 

A szerelvények nagy része Regio besorolású, de van közöttük négy, az ország déli részén közlekedő Interregio vonat is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?