Hóriadó az ország déli részén, a fővárosi iskolák zárva maradnak

Bő havazást, erős szélfúvást jeleznek a meteorológusok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) sárga, illetve narancssárga figyelmeztetést adott ki szombaton Románia déli megyéire hétfő hajnali 4-től kedd este 8-ig.

A Bánság déli részén, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli részén mérsékelt havazás várható, de azért jelentős hóréteg képződik, a szél az ország dél-keleti részén több mint 60-65 km/h-val is fújhat, hóvihart, rossz látásviszonyokat okozva.
A narancssárga jelzés bőséges hóesést, hóvihart, jelentős, több mint 30-40 cm-es hóréteget jósol Mehedinți, Dolj, Olt és Teleorman megyékre.Hétfő reggel tíz és kedd délután két óra között narancssárga jelzés figyelmeztet erős, helyenként akár 70 km/h-s szélre, havazásra, hóviharra és csökkent látótávolságra Bukarestben, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța és Tulcea megyékben.

Hét elején nem nyitnak ki a fővárosi iskolák

Hétfőn és kedden nem tartanak órákat a bukaresti iskolákban a hideg, havas időjárás miatt, jelentette be szombaton Gabriela Firea főpolgármester. A döntést azzal indokolta, hogy sok kisiskolás gyalog, vagy tömegközlekedéssel jár az oktatási intézményekbe.

(Címlapfotó: Adevarul.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?