Indul a jelentkezés az idei Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára

Huszonegyedik alkalommal kínál fejlődési lehetőséget a magyar anyanyelvű diákok számára a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a Reál- és humántudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) megszervezésével.

A konferencia résztvevői bemutathatják kutatási eredményeiket, és összemérhetik szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudományok, a társadalomtudományok és a művészetek területén. A rendezvényt Kolozsváron, 2018. május 24–27. között szervezik meg, idén 42 szekcióba várják a diákok jelentkezését. A konferencián a romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is részt vehetnek. 

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgatók a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül – írják a szervezők közleményükben.

A meghirdetett szekciókba március 12-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 21-ig kell eljuttatni az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 23-ig elektronikusan kell benyújtani, április 25. és 27. között pedig személyesen várják a jelentkezőket adatellenőrzésre a KMDSZ irodában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?