Teljes látogatási tilalom van a sepsiszentgyörgyi kórházban

Aggasztóan emelkedik az influenzás és felső-légúti megbetegedések száma, az elmúlt két hétben 30 százalékkal emelkedett a fertőzötteké, jelenleg közel 3000 beteget tartanak nyilván Kovászna megyében. Halálesetet nem jegyeztek.

Sánta Ferenc járványtani orvos elmondta, rendkívül gyorsan terjed a fertőzés, kevés a lappangási ideje, még a fertőzés napján megjelennek a tünetek. A háromszéki járványtani orvos szerint a következő két hétben csúcsosodik ki a járvány, addig folyamatosan nőni fog a megbetegedések száma. Egyértelműen influenzajárvány van, hiszen Háromszéken minden öt mintából négy esetben beigazolódik a vírus jelenléte. Mint ismert, országos szinten 130.000 megbetegedést 30 halálesetet jegyeztek.

Az influenza fenyegető terjedése miatt a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház február 22-től, csütörtöktől meghatározatlan ideig teljes látogatási tilalmat vezet be, tájékoztat az intézmény közleménye. Mint arról beszámoltunk, az újszülött és intenzív terápiás osztályon már február elején elrendelték a látogatási tilalmat, ezt most kiterjesztik az egész kórházra.

Sánta Ferenc járványtani orvos szerint az oltás jelenti a legbiztosabb megelőzési intézkedést. Bár javában dúl a járvány, a szakemberek szerint most is javallott az oltás beadása, hiszen a fertőzés két hét múlva érheti el a csúcspontját, addig a most beadott oltás is kifejti hatását. A szakemberek javaslata szerint a fertőzés veszélyeinek kitett személyeknek javallott kerülni olyan helyeket, ahol nagy tömegek gyűlnek össze, a beteg gyerekeket nem kell közösségbe vinni, illetve a megelőzés szempontjából nagyon fontos a rendszeres kézmosás és a gyakori szellőztetés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?