A hét végétől jelentős lehűlés várható

A következő két hétben a megszokottnál hidegebb, csapadékos idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) február 19.–március 4. közötti időszakra kiadott előrejelzéséből. 

A Bánságban és a Körösök vidékén február 23-áig 4 és 6 fok között alakul a nappali, mínusz 1 fok körül az éjszakai hőmérséklet. Február 24-e és 27-e között erőteljes lehűlés várható, nappal -3, éjjel akár -10 Celsius-fok is lehet. Ezt követően ismét enyhül az idő, február 28-a és március 4-e között a maximális hőmérséklet 3–5, a minimális érték -3 fok körül alakul. 

Az első héten naponta várható csapadék, amely február 24–25-én lesz kiadósabb. A lehűlés napjain havas eső és havazás is előfordulhat. 

Erdélyben február 19-e és 24-e között 2–4 fok lesz a nappali hőmérséklet, éjszakánként -7 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérő higanyszála. Február 27-éig fokozatosan hűlni fog az idő, nappal legtöbb mínusz 4, mínusz 5 fok lesz, éjjel -12 fokos hidegre is számítani kell. Ezt követően felmelegszik a levegő, március 4-ére a nappali hőérték eléri a 2–3, az éjszakai pedig a -6 fokot. A hideget kis mennyiségű csapadék kíséri, ez február 23–25-én lehet kiadósabb. 

A hegyvidékeken február 23-áig változékony időjárással kell számolni, a maximális hőmérsékleti értékek mínusz 4 és mínusz 2, míg a legalacsonyabbak mínusz 10 és mínusz 8 fok között alakulnak. Ezt követően a hegyekben is lehűl az idő, éjszakánként akár -15 fok is lehet. Február 27-e után enyhülés várható. Enyhe havazásra kell számítani. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?