Helikopterleszálló és új sürgősségi osztály épül a sepsiszentgyörgyi kórház számára

Korszerű sürgősség osztály és egy helikopterleszálló építését tervezi idén a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház. András Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a két beruházást részben pályázati alapokból, részben a megyei önkormányzat hozzájárulásából finanszíroznák.

Tervek szerint a kórház jelenlegi sürgősségi osztályát egy újabb épülettel bővítenék, amelyet korszerű orvosi berendezésekkel szerelnek fel. Számítások szerint a beruházás 1,5 millió euróba kerül, mondta András Nagy Róbert. A tervek szerint áprilisban nyújtják be a pályázatot a Regionális Operatív Program keretében, a pályázat által nem finanszírozott munkálatokat a háromszéki önkormányzat fogja fedezni.

A kórházmenedzser elmondta, egy mentőhelikopter leszállópályát is szeretnének létesíteni az intézmény udvarán. Számításaik szerint ennek megépítése 150.000 euróba kerül. Egy betonplatformot építenek, amit fény és irányító rendszerrel is felszerelnek, hogy a mentőhelikopterek éjjel-nappal tudjanak oda leszállni, majd a betegekkel felszállni onnan. András Nagy Róbert elmondta, azért van szükség a mentőhelikopter leszállóra, mert jelenleg a súlyos állapotban lévő pácienseket az ország más kórházaiba kell szállítaniuk, de ezt csak úgy tudják megoldani, hogy a pácienst mentővel elszállítják a városi stadionba, ahol áthelyezik a helikopterbe és továbbszállítják.

A sepsiszentgyörgyi kórház vezetője szerint a prioritás listájukon szerepel még a járóbetegrendelő bővítése, ahol ideggyógyászati és mágneses rezonancia kabinetek kapnak majd helyet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?