Több száz településen egyszerűen bezár a rendőrség 16 óra után

Cáfolta a sajtó Carmen Dan belügyminiszter korábbi állítását, miszerint az országban mindenütt legalább két váltásban dolgoznak a rendőrök. Több száz őrsön 16 óra után egyszerűen megáll az élet.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a hét végén megerősítette, hogy személyzethiány miatt nagyon sok településen csak egy váltásban, 16 óráig biztosított a rendőri ügyelet. Közleményük szerint keresik a megoldást arra, hogy a polgárok a nap 24 órájában biztonságban érezzék magukat.

A rendőrség a Digi24 egyik riportjára reagált. A hírtelevízió munkatársai több olyan településen is jártak, ahol 16 órakor lakat kerül a helyi rendőrőrs ajtajára. Ezzel cáfolták Carmen Dan belügyminiszter korábbi állítását, miszerint az országban mindenütt legalább két váltásban dolgoznak a rendőrök.

Az Europol nevű rendőr szakszervezet vezetője, Cosmin Andreica elmondta, jelenleg több száz olyan település van az országban, ahol hétköznap 16 óra után és hétvégén nincs rendőri ügyelet. Ezekben a helységekben csak akkor dolgoznak szolgálati idejükön kívül a rendőrök, ha valamilyen bűncselekmény miatt riasztják őket.

Kimaradt?