Bihar megyében is életeket követel az influenza

A Bihar Megyei Klinikai Kórház intenzív osztályán influenza miatt életét vesztette egy 67 éves nagyváradi férfi február 10-én, szombaton. A férfi már a második Bihar megyei áldozata az influenzának. 

Dr. Dorel Ţîrţ, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője tájékoztatott: az első, januárban elhunyt áldozat szintén egy idős személy volt. Neki több társult betegsége is volt, a vizsgálati eredmények elhunyta után igazolták az influenzát.

A szombaton elhunyt páciens akut légzési rendellenességekkel és influenza-gyanúval került február 2-án kórházba, esetében a túlsúly is kockázatot jelentett. A férfi január 20-án betegedett meg, 39 fokos lázra, fej- és izomfájdalmakra, hidegrázásra panaszkodott.

Kórházba kerülése után, február 8-án érkeztek meg az eredményei a bukaresti Cantacuzino Intézetből, amelyek igazolták az AH1 pdm09 vírussal való fertőzöttséget. A közegészégügyiek járványtani ankétot indítottak, ennek eredményét néhány napon belül teszik közzé.

A kórházban február 9-én karantént vezettek be. Az influenzás és influenza-gyanús betegeket tilos látogatni, az intenzív osztályon egy látogató tíz percet tölthet egy betegnél, a látogatási időt kétórásra (15 és 17 óra között) csökkentették, és egy pácienset csak egy személy látogathat.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?