Meghalt influenzában egy Hargita megyei nő

Meghalt szerdán Csíkszeredában egy környékbeli, krónikus betegségben szenvedő, 65 éves asszony, aki influenzavírussal fertőződött, és valószínű későn fordult orvoshoz - tájékoztatott dr. Cornelia Miron, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) járványtani szakembere.

A nő több betegségben szenvedett, amelyek már korábban legyengítették a szervezetét. Ez már a második haláleset februárban Hargita megyében az influenza miatt. Egy 67 éves asszony szintén áldozatául esett a B típusú influenzavírusnak, őt más betegségekkel is diagnosztizálták.

Két haláleset Maros megyében is. Öt influenzás megbetegedést jegyeztek Maros megyében, két személy életét vesztette a vírus miatt, nyilatkozta szerdán dr. Stelian Caraghiaur, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője. A vírus AH1-es típusa okozta a két személy halálát. Egy 50 éves segesvári és egy 40 éves gernyeszegi férfi vesztette életét, azonban mindkettőjüknek más betegsége is volt. 

A szóvivő szerint a szezonális betegségek aránya 25 százalékkal nőtt, egy hét alatt több mint 8.000 vírusos megbetegedést és tüdőgyulladást jegyeztek

Szigorítások a csíkszeredai kórházban

A statisztikai adatok szerint a virózisok száma nő, a múlt héten 1 168 esetet regisztráltak, míg egy héttel korábban ezek száma 834 volt. A légúti megbetegedések terjedésének megakadályozása érdekében a csíkszeredai kórházban tíz percre korlátozták a látogatások idejét, és egy beteghez csak egy látogató mehet be.

Dr. Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere felhívta a figyelmet arra, hogy egyes pácienseknél, például az onkológiai osztály betegeinél, egy virózis végzetes következményekkel járhat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?