Sok autós várja már ezt a KRESZ-módosítást

Börtönbüntetésig terjedő szankciókkal sújtaná a közúti forgalomban agresszíven viselkedő gépkocsivezetőket a Nemzeti Liberális Párt egyik erdélyi szenátora.

Dorin Dobre a napokban iktatja a parlamentben a tervezetét, amelyben többek között azt javasolja: 3 hónaptól 2 évi terjedő szabadságvesztéssel büntessék azokat a sofőröket, akik egy közúti baleset vagy más közúti esemény után kiszállnak az autójukból, hogy verbálisan vagy fizikailag bántalmazzanak más gépkocsivezetőket.

Ugyanekkora szankcióra számíthatnak a Beszterce-Naszód megyei szenátor tervezete szerint azok a sofőrök, akik a közúti forgalomban fegyverrel fenyegetnek más gépkocsivezetőket. A büntetés tíz év szabadságvesztés lehet, ha a fegyvert használják is, a jogosítványukat pedig tíz évre is felfüggeszthetik.

Dorin Dobre szerint a tervezete joghézagot pótol, mert a jelenlegi KRESZ nem bünteti az agresszív sofőröket. Indoklása szerint sok esetben egy egyszerű koccanásos balesetnek is nagyon súlyos következményei vannak egyes gépkocsivezetők társadalomellenes magatartása miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?