Nem szavazta meg a marosvásárhelyi iskolahálózatot az RMDSZ-frakció

Nem szerepelt benne a katolikus gimnázium, ezért az RMDSZ nem szavazta meg a marosvásárhelyi tanács keddi ülésén a város iskolahálózatáról szóló határozatot.

A Maros megyei főtanfelügyelő, Ioan Macarie a sajtónak elmondta, hogy csupán hét tanuló jelezte szándékát, hogy a katolikus gimnáziumban szeretne tanulni – ezért nem szerepel a 2018-19-es tanév iskolahálózat-tervében a felekezeti tanintézmény. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei, a 2017-18-as tanévre sincs elfogadott iskolahálózata a városnak, és annak ellenére, hogy erről legkésőbb 2017. december 15. kellett volna dönteni az idén ősszel kezdődő tanév iskolahálózatáról, ez még mindig nem történt meg.

Az RMDSZ helyi önkormányzati képviselői szerint nem fogadható el az iskolahálózat a katolikus iskola nélkül. Ezért a keddi ülésen nem szavazták meg a határozatot. Vass Levente parlamenti képviselő, az RMDSZ városi szervezetének elnöke úgy fogalmazott, várakozó álláspontra helyezkednek, és amíg a katolikus gimnázium nem lesz része az iskolahálózatnak, a tervezetet elfogadhatatlannak tartják és nem szavazzák meg.

„Emlékeztetünk arra, hogy az iskolát létrehozó törvényt az RMDSZ kezdeményezésére a képviselőház elfogadta, ellenben annak következtében, hogy az államfő visszaküldte a parlamentnek az oktatási törvény azon módosítását mi szerint törvény alapján létrehozható egy iskola, várakozó álláspontra helyezkedünk, és amíg az iskola nem lesz része az iskolahálózatnak, addig számunkra ez az iskolahálózat tervezet elfogadhatatlan. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete és önkormányzati frakciója ismételten leszögezi: számunkra ez nem lehet alku tárgya” – idézte Vass Levente nyilatkozatát a tanácsülést követően megfogalmazott RMDSZ-közlemény. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?