Rendőrségi ügy lett a csíkbánkfalvi óriáshóember megrongálásából

Kihallgatták kedden a rendőrségen azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongálta a csíkbánkfalvi óriáshóembert. Aztán elengedték, és az ügy elsimulni látszik. Jövőre ismét megépül a hatalmas hóember a Hargita megyei községben.

Feljelentette a rendőrségen a csíkbánkfalvi óriáshóember feltételezett megrongálóját a helyi hószobrász diákcsapat egyik tagja. Csiszér Gábor gyanúja szerint az illető ugyanaz a férfi volt, aki korábban két alkalommal is a „Hajrá, Székelyföld!” feliratot festette a Fúkának keresztelt alkotásukra, és ezt megtette hétfőre virradóra is, csak másnap a meleg miatt a tinta elmosódott, és elrondította fiatalok tíznapos munkájának eredményét.

Kedden reggelre a feljelentett férfit, a feljelentőjét és három hóemberépítő társát is behívatták a rendőrségre. Az illető beismerte, hogy vasárnap kétszer is feliratot festett a hóemberre, de a harmadik esetet letagadta. Ugyanakkor elnézést kért, és azt ígérte, hogy békén hagyja a helyi fiatalok alkotását. „A harmadik feliratot már nem vállalta. A térfigyelő kamerák nem működtek, így nem tudjuk bizonyítani, hogy ő volt” – tájékoztatta a Maszolt Csiszér Gábor.

A diáktól megtudtuk, hogy a rendőrség lezártnak tekinti az ügyet. „Azt kérdezték tőlem a rendőrök: milyen megoldást szeretnék? Azt válaszoltam: hozza helyre, amit tett. De mivel nem bizonyított, hogy harmadszor is ő volt, így nem köteles a tintanyomokat eltakarítani. Így végül én fogom az eredeti állapotába visszaállítani a hóembert” – mondta Csiszér.

A diák korábban azt nyilatkozta, hogy a történtek miatt jövőre már nem venne részt a hóemberépítő csapatban. De most már másként látja a helyzetet. „Mindenki biztat. Így nagyobb lelkesedéssel fogok neki jövőre ismét a hóember megépítésének. Egy-két ilyen személy nem akadály” – jelentette ki. A feljelentett helybéli férfi nevét azonban továbbra sem kívánja nyilvánosságra hozni. „A rendőrök is azt mondták, hogy ezt inkább ne tegyem” – magyarázta.

Csiszér Gábor szerint az illető hóember átadásán is jelen volt, a hétfős diákcsapatot megszégyenítő megjegyzéseket tett, majd az a közszolgálati tévécsatornának azt nyilatkozta, hogy ő irányította a munkálatokat. Ezt a rendőrségen letagadta, annak ellenére, hogy a TVR által sugárzott felvételen megszólalását a "coordonator" (koordinátor) felirat kísérte. "A rendőrségen azt mondta, én szerkesztettem oda a coordonator feliratot a tévéinterjúba. Hazugnak, drogosnak nevezett. Azt is letagadta, hogy korábban megfenyegetett" – számolt be a diák.

FRISSÍTÉS: Portálunk megtalálta a TVR honlapján a csíkbánkfalvi tudósítást. Ebben Gerczuj Attila szólal meg a hóemberépítési munkálatok koordinátoraként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?