Példaképeket keresnek Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyében

A Mutass jó példát! program kilencedik, és egyben az utolsó fordulójához érkezett. Január 22. és február 4. között Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyékben keresi a Nőileg magazin a példaképeket, azokat a személyeket, akikre a helyi közösség büszke lehet, és akikre felnézhet értékes tevékenységüknek, példamutató életüknek köszönhetően.

A Mutass jó példát! versenyre olyan személyek jelölését várják, akik nem közéleti szereplésükkel vagy alkotói tevékenységükkel érdemelnek figyelmet, hanem hétköznapi helytállásukkal. A Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyei jelölés január 22.–február 4. között zajlik.

A jelölés a jelölési űrlap kitöltésével történik, amelyet elektronikusan kell elküldeni február 4-ig. Jelölt lehet bármely Erdélyben élő, bármely nemzetiséghez, felekezethez tartozó, aktív, fiatalos nő és férfi, akinek a tettei közvetlen környezetét érintik, akinek az életmódja figyelmet érdemel. A jelöléskor megadott adatokat a szervezők bizalmasan kezelik.

A győztesekről egy öttagú zsűri dönt: Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítványának igazgatója (Sepsiszentgyörgy), Dimény Levente színművész, a Szigligeti Társulat tagja és a Nagyvárad Táncegyüttes igazgatója (Nagyvárad), Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia ‒ EMTE egyetemi adjunktusa (Csíkszereda), Kádár Annamária pszichológus, a Babeş‒Bolyai Tudományegyetem egyetemi adjunktusa (Marosvásárhely), Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke (Kolozsvár ‒ Marosvásárhely).

Elbírálási szempontok

A zsűri a határidő után beérkezett jelöléseket nem veszi figyelembe. A szervezők fenntartják maguknak a jogot arra, hogy azokat a jelöléseket, amelyek obszcén tartalmúak, vagy a verseny feltételeinek nem felelnek meg, érvénytelennek tekintsék, és ne közöljék.

A zsűri által a hónap jelöltjének választott személy a Nőileg magazin címlaposa lesz, a további két jelölttel készített interjúkat a lapban, a magazin honlapján és Facebook-oldalán közlik. Emellett a verseny alkalmával szervezett Nőileg-közönségtalálkozókon több jelöltet is bemutat a női magazin. 

A hónap hőse emellett két főre szóló utazást nyer. A jelölők között minden hónapban három darab féléves előfizetést sorsolnak ki. A program zárásaként a kezdeményezők gálaműsor szervezését tervezik, amelyen átadják Az Év Büszkesége-díjat.

További kérdésekkel kapcsolatban forduljanak a szervezőkhöz a noilegmagazin@gmail.com e-mail-címen, illetve a +40 745/274 525 telefonszámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?