Minden országút járható, egyes szakaszokon téliesek a közlekedési körülmények

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint pénteken minden országúton újraindult a forgalom, de egyes szakaszokon továbbra is téliesek a közlekedési körülmények.

A belügyi tárca közleménye arról számol be, hogy az utóbbi 24 óra hóviharai miatt péntek reggel tanácskozásra gyűltek össze az illetékesek, Mihai Fifor ügyvivő kormányfővel együtt. A belügyminisztérium összesített adatai szerint sem a vasúti, sem a légi közlekedésben nincs fennakadás, az országutak is járhatóak, habár egyes szakaszokon továbbra is téliesek a körülmények. A vihar miatt korábban lezárt folyami és tengeri kikötőket is megnyitották. 

Az áramellátás megszakadt Brassó, Konstanca, Dâmboviţa, Galaţi és Suceava megye 13 településén, a szakemberek dolgoznak a meghibásodások elhárításán. A tanácskozáson arról is beszámoltak, hogy Tulcea megyében az időjárási körülmények miatt helikopterrel kellett kórházba szállítani egy 34 éves, várandós nőt. 

Az utóbbi 24 órában országszerte 13.450 rendőrt, tűzoltót és csendőrt kellett mozgósítani a kedvezőtlen időjárás miatt - közölte a belügyminisztérium. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?