Nagyon jó évet zárt a parajdi sóbánya

Nagyon jó évet zárt ismét a parajdi sóbánya, több mint 640.000 belépést regisztráltak tavaly - közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Donáth László, a bánya turisztikai és közétkeztetési igazgatója. 

Az igazgató tájékoztatása szerint 2017-ben 281.000 alkalommal különböző krónikus betegségek kezelése céljából léptek be a bányába, 360.000 látogatás pedig turisztikai céllal történt. A turisták között voltak japánok és brazilok is. Körülbelül 200.000 alkalommal fordult meg kiskorú a bányában tavaly.

A havi elosztás tekintetében a legtöbb látogató augusztusban érkezett, ebben a hónapban 160.000 belépést regisztráltak. 

A parajdi sóbánya látogatóknak kialakított csarnoka 120 méteres mélységben található. A gyerekeknek itt játszótereket hoztak létre, a mozogni vágyók edző irányításával tornászhatnak, asztaliteniszezhetnek, de étkezni is lehet, és ingyenes internet-csatlakozásra is lehetőség van. Akik szeretik a napsütést, azokat a parajdi sósvizű strand is várja nyáron. 2017-ben 80.000 belépőt váltottak a felújított, sósvizű strandra.

A természetjárók ellátogathatnak a Parajdi-sóhát és Só-szoros természetvédelmi területre. A 60 hektáron elterülő természetvédelmi területen ritka növények is nőnek, egyes fajok Romániában egyedinek számítanak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?