Marad a csapadékos, szeles időjárás

Bő esőzés és erős szél várható Románia délkeleti részén, az ország többi részén havazásra lehet számítani vasárnap este 11 óráig az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Vasárnap reggeltől az ország nagy részére kiterjedt a csapadékos időjárás, miután a csapadék mennyisége szombatról vasárnapra virradóra Dobudzsában és Munténia keleti részén négyzetméterenként a húsz litert is meghaladta.Bánságban, Körösvidéken, Máramarosban és Moldova északi részén, Erdélyben, valamint a hegyvidéken főleg havas esőre és havazásra lehet számítani. A Nyugati Kárpátokban, a Keleti Kárpátok északi részén és a Déli Kárpátok nyugati részén hóréteg képződik, helyenként pedig ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok.

Vasárnap a déli régiókban óránként 50 — 55 km/h-ás sebességűre erősödhet a szél, a hegygerinceken 60 — 70 km/h-ás szélrohamok várhatóak.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, illetve hétfőn helyenként rövidebb időszakokra felerősödik a szél, elsősorban a hegyvidéken, ahol 80 — 90 km/h-ás szélrohamokra és hófúvásra lehet számítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?