Autósüldőzés után kapták el a cigicsempészt

Több mint 500 ezer szál cigarettát és közel 5000 eurónyi készpénzt foglaltak le az Arad megyei rendőrök a napokban, miután üldözőbe vettek egy illegális dohányszállítmánnyal teli mikrobuszt.

A most közzétett információk szerint a gazdasági rendőrség nyomozói már március óta figyeltek egy két ukrán és egy román állampolgárból (27 és 37 év közöttiek) álló bűnbandát, és csak arra vártak, hogy tetten érhessék őket.

A múlt vasárnap csaptak le a rendőrök, amikor is a Kisjenő és Nagyvárad közötti országúton egy terepjáró és az azt követő gyanús mikrobusz nyomába eredtek. A terepjáró a melyben ketten ültek – a rendőri felszólításra megállt, de a kisbusz vezetője – a 26 éves ukrán férfi – megpróbálta lerázni az őt követőket. Mintegy három kilométer után, Ágya közelében azonban elvesztette uralmát a jármű felett, és lesodródott az útról, majd a kocsiból kiugorva futni kezdett; a rendőrök a mezőn kapták el. A két járműben 16 zsákban összesen több mint 159 ezer szál cigarettát, 2975 eurót és 6950 lejt találtak, amiket lefoglaltak.

Hétfőn a nyomozók egy aradi garázsban tartott házkutatás során megtalálták a banda többi áruját is: majdnem 342 ezer szál zárjegy nélküli, vagy hamis zárjegyű cigarettát.

A rendőrségi közlemény szerint a három férfit őrizetbe vették, és 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték őket.

 

Kimaradt?