Rászoruló gyermekeknek gyűjt a marosvásárhelyi színház

Az előző évek hagyományához híven, immár hetedik alkalommal szervezik meg az Osszuk meg az ünnep örömét című kampányt, melynek keretén belül a színház művészei a nézőkkel összefogva próbálják szebbé tenni a rászoruló gyermekek karácsonyát, derül ki a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közleményéből.

Az adakozó kedvű nézőknek és a társulatok tagjainak köszönhetően tavaly több köbméter adomány gyűlt össze. Idén újból a Szent Erzsébet Egyesületet kívánják segíteni, melynek családias típusú házaiban Pál atya ferences szerzetes gondozásában árva, félárva vagy elhagyott gyermekek élnek.A színház munkatársai leginkább tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat, rizset, száraztésztát, konzervet, édességet) gyűjtenek, melynek a gyermekközösségek hosszabb távon is hasznát vehetik.

Az adományokat a november 29., szerda és december 14., csütörtök közötti időszakban lehet elhelyezni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi és kistermi bejáratainál, valamint a Tudor negyedbeli és a Dózsa György utcai Merkúr üzletekben található gyűjtőládákba.

Az adományokat „Pál atya gyermekei” a december 19-én tartandó színházi foglalkozás alkalmával veszik majd át a művészektől.

Kapcsolódók

Kimaradt?