Drágul az ivóvíz Háromszéken

A háromszékiek jövő évtől többet fizetnek az ivóvízért és csatornázásért, mivel a Közművek regionális szolgáltató emelni készül szolgáltatásai árait.

Kozsokár Attila, a vízszolgáltató igazgató helyettese a sajtónak elmondta: jövő évtől 10 százalékkal szeretnék emelni az ivóvíz és 3,2 százalékkal a csatornázás díjszabását. Indoklása szerint a jelenlegi árak két éve vannak érvényben, és időközben megemelkedtek a vállalat fizetésköltségei, az energiaárak, illetve költségesek voltak a korszerűsítési munkálatok is, így az áremelkedéssel azt szeretnék elkerülni, hogy veszteséges legyen a Közművek.Kozsokár Attila szerint az áremeléshez megszerezték a Közszolgáltatásokat szabályzó országos hatóság beleegyezését. Következik, hogy az áremelést jóváhagyja az Aquacov közösségi társulás és az a 11 háromszéki település önkormányzata, amelynek ivóvizet és csatornázást szolgáltat a Közművek Rt, így a sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kovásznai és bodzafordulói önkormányzatok, és további hét környező falu tanácsa.

Az ivóvíz és csatornázás várhatóan jövő év január-februárjában drágul, így a lakosság 3,56 lejt kénytelen kifizetni egy köbméter ivóvízért és 3,01 lejt egy köbméter szennyvíz csatornázásáért. A cégek és közintézmények pedig 3,27 lejt kell majd fizessenek az ivóvízért, és 2,53 lejt a csatornázásért. Kozsokár Attila állítása szerint a Közművek Rt díjszabásai jelenleg országos szinten a legalacsonyabbak közé tartoznak, a beruházásoknak köszönhetően a víz minősége kiváló.

Kapcsolódók

Kimaradt?