Hét lezárt utat nyitnak meg Hargita megyében

Összesen hét megyei besorolású útszakaszt nyitottak meg a forgalom előtt Hargita megyében miután sikerült azokat annyira megjavítani, hogy az időjárási körülményeket is figyelembe véve biztonságosan használhatóak – közölte Hargita Megye Tanácsa.

Korábban Borboly Csaba Facebook-bejegyzése alapján azt közöltük, hogy 15 megyei útszakasz lezárást kérik a rendőrségtől. A megyei tanács pontosította az információkat, ezek szerint nem lezárnak, hanem felszabadítanak néhány útszakaszt.   

Ilyen út többek között a 123-as Csinód–Egerszék közötti szakasz is, ahol nagy erőfeszítések árán sikerült jó minőségű kövezett utat készíteni, amelyen már a kisautók is fennakadás nélkül közlekedhetnek.

Szintén kövezett utat építettek a Csíkszentlélek községhez tartozó Fitód és Hosszúaszó között a 123B jelzésű megyei úton. Tölgyesen, a Neamț megye felé vezető 127-es megyei út rendbetételével is haladtak idén.

Továbbá Neamț megye határa és Hidegségpataka között is megnyitották a forgalom számára a megyei utat. Hargita megye nyugati részén, Maros megye határa és Újlak között is használható a 134-es megyei útszakasz, míg Kissolymos és Székelykeresztúr között, a 134A jelzésű megyei úton is feloldanák az útlezárást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?