Adatok bizonyítják: a gyalogosok is felelősek a romániai közúti tragédiákért

Egy november 6-a és 12-e között tartott országos ellenőrzési akció során mintegy 36 000 kihágást észlelt a rendőrség, amelyből 13 600-at gyalogosok követtek el, akik megszegték a közlekedési szabályokat.

A városi és vidéki környezetben egyaránt megszervezett ellenőrzőakciók során a rendőrök elsősorban a gyalogosok közlekedési szokásait figyelték. Adataik szerint hét nap alatt 35 824 esetben észleltek kihágást, ebből 34 511-et a közlekedési szabályok elleni vétségek miatt.

13 587 gyalogost büntettek meg, 11 256-an tiltott helyen keltek át az úttesten, 2 290 személy nem megfelelően közlekedett az út szélén, 41-et pedig más kihágások miatt. A rendőrök 5 729 esetben róttak ki pénzbírságot, a többi esetben csak figyelmeztetés adtak.

A rendőrség azt ajánlja a gyalogosoknak, hogy csakis erre kijelölt helyen keljenek át az úttesten és mindig bizonyosodjanak meg róla, hogy nem jön gépjármű, mielőtt lelépnek az úttestre. Soha ne szaladjanak át az átjárókon, függetlenül attól, hogy mennyire sürgősen kell elérniük valahova.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?