Bűnvádi feljelentést tettek Sepsiszentgyörgyön egy elhanyagolt műemlék miatt

Elhanyagolt sepsiszentgyörgyi műemléképület miatt tesz bűnvádi feljelentést a Kovászna megyei Művelődési Igazgatóság. Kelemen Antónia Izabella a háromszéki igazgatóság vezetője szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrségen tesznek panaszt a volt sepsiszentgyörgyi vágóhíd A kategóriás műemléképületének rendkívül elhanyagolt állapota miatt, és bűnvádi eljárást kezdeményeznek a történelmi ingatlan tulajdonosa, a Román Autóklub (ACR) ellen.

Kelemen Antónia Izabella arról számolt be, hogy az intézmény szakemberei felvették a kapcsolatot a Román Autóklub Kovászna megyei szervezetével, a helyszínen is felmérték a Mikes Kelemen utcai műemléképület állapotát, amely rendkívül rossz állapotban van, bármikor összedőlhet. A háromszéki Művelődési Igazgatóság szakemberei megállapították, hogy a műemléképületben semmilyen tevékenység nem zajlik, viszont körülötte több törvénytelenül felhúzott épület található.Az igazgatónő szerint műemléképület megrongálása vádjával kénytelenek feljelentést tenni a rendőrségen, mivel a tulajdonos Román Autóklub részéről semmilyen kezdeményezés nincs az épület állapotának feljavítására vonatkozóan. Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szeptemberben elfogadott egy határozatot, amelynek alapján 400 százalékos többletadóval sújtják a volt vágóhíd műemléképületének tulajdonosát, mivel az ingatlan rendkívül elhanyagolt állapotban van és rontja a városképet.

A Román Autóklub (ACR) Kovászna megyei képviselője, Gică Agrigoroaie az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott: sok pénzre és engedélyre van szükség a birtokukban lévő műemlék épület felújításához, de ígéretet tett, hogy eleget tesznek törvényes kötelezettségeiknek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?