Székelyföldi és partiumi iskolákba látogat a BBTE Magyar Tagozata

Népszerűsítő karaván keretében székelyföldi és partiumi iskolákba látogat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2017. november 13. és 15. között oktatóinak és diákjainak kíséretében – tájékoztatott a tagozat kommunikáció és PR irodája.

A székelyföldi útvonalon a karaván érinti Marosvásárhelyt, Székelyudvarhelyt, Csíkszeredát, Kézdivásárhelyt, Sepsiszentgyörgyöt és Brassót, valamint a partiumi útvonalon Szatmárra, Nagykárolyba, Nagyváradra, Aradra, Dévára és Nagyenyedre látogatnak el az egyetem képviselői.

Az egyetemi tájékoztatókon a középiskolások információkat szerezhetnek továbbtanulási lehetőségekről, a BBTE magyar nyelvű oktatási kínálatáról, bejutási feltételekről, a karok külföldi kapcsolatairól, a Magyar Tagozat tehetséggondozó programjairól (Hogyan legyünk jó előadók? - előadástechnika-képzés, BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum - diák-konferencia, BBTE Mentor Klub - képzéssorozat stb.), szakkollégiumokról, ösztöndíjakról, bentlakáshelyekről és a kolozsvári egyetemista életről.

Az idén a BBTE október 16. és 18. között, valamint és 23. és 24. között tájékoztató körutat szervezett olyan 10 ezer alatti lakosságú települések iskoláiba, mint Székelykeresztúr, Szentegyháza, Gyimesfelsőlok, Nyárádszereda, Szováta, Kovászna, Barót, Székelyhíd, Tasnád, Szilágycseh és Kraszna.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?