Adócsalás miatt vizsgálódnak az apa ellen, aki 35 ezer eurós gyereknevelési támogatást kapott

Adócsalás miatt vizsgálódnak a nagyszebeni édesapa ellen, aki 35.000 eurós gyereknevelési támogatást vett fel. A Szeben megyei törvényszéki főügyész, Ion Veştemean kérte, hogy vizsgálják felül az ügyet. 

"Egy kollégám lezárta az ügyet. Én úgy véltem, hogy nem megfelelő a döntés és én felülvizsgálatot kértem, a bíróság pedig jóváhagyta döntésemet. Jelenleg kivizsgálás alatt van az ügy. Én úgy értékeltem, hogy nem végeztek alapos vizsgálatot, amikor a lezárásáról döntöttek. Egyelőre semmilyen minősége nincs az ügyben, nem is vádlott, nem is gyanúsított, ügyvezetőként elkövetett adócsalás ügyében vizsgálódunk" - nyilatkozta kedden az Agerpres hírügynökségnek az ügyész. 

A hírügynökség tudósítójának kérdésére, hogy csak azután kezdtek-e vizsgálódni, miután kiderült, hogy jelentős összegű gyereknevelési támogatást kap a férfi, az ügyész igennel válaszolt. A férfi esetét az országos adóhatóság is vizsgálta. 

Májusban Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt mondta, hogy akkoriban nem a nagyszebeni férfi volt az egyetlen, aki 35.000 eurós pótlékban részesült, hanem több személy is ebben a helyzetben volt. 2016 októberében egy nagyszebeni üzletember vette fel a Romániában addig kifizetett legnagyobb gyermeknevelési támogatást. Az édesapa 35 ezer eurónak megfelelő összeget kapott - nyilatkozta egy évvel ezelőtt Ioan Boţa, a szociális szolgáltatások Szeben megyei ügynökségének igazgatója. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?