FRISSÍTVE - Bányarobbanás Hobicaurikányban, egy bányász meghalt, három megsérült

FRISSÍTVE: Egy bányász eltűnt, három megsérült hétfőn reggel a Zsil völgyében, amikor robbanás történt a hobicaurikányi bánya egyik tárnájában. A bánya bezárás alatt van.

Fabius Kiszlely, Hunyad megye prefektusa azt nyilatkozta, hogy a három sérült bányászt megtalálták és a felszínre hozták, a negyediket mentőcsapat keresi.

A Hunyad megyei területi munkafelügyelőség első adatai szerint egyik bányász sebei súlyosak, a másik kettő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A négy vájár a bánya bezárásán dolgozott, mintegy 450 méterrel a földfelszín alatt amikor a robbanás bekövetkezett - mondta el a város polgármestere. Dănuţ Buhăiescu tájékoztatása szerint a hobicaurikányi szénbánya bezárás alatt áll, a termelésnek év végén kellene leállnia.

FRISSÍTÉS: Holtan találták meg a robbanás eltűntnek nyilvánított áldozatát - jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár. Három  áldozatot bukaresti kórházakba szállítanak. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket - nyilatkozta dr. Alin Vasilescu, a petrozsényi sürgősségi kórház igazgatója. 

Az egyik áldozat testfelszíne 30-40 százalékán égett meg, a másik testének 8 százalékán szenvedett égési sérüléseket. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket - mondta Vasilescu. A harmadik bányász enyhébb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?