Heineken-gyárakat venne a csíkszentsimoni Csíki Sör

Felvásárolná a Heineken csíkszeredai, valamint martfűi gyárát a Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. A hírt a magyarországi Világgazdaság közölte. A lap azt is tudni véli, hogy a csíkszentsimoniakat képviselő ügyvédi iroda már megkereste a holland multit.

Az üggyel kapcsolatban megpróbáltuk elérni Lénárd András igazgatót, de információink szerint külföldön tartózkodik, így nem tudtuk felvenni vele a kapcsolatot.

A Világgazdaság szerint a Lixid Projekt Kft. megbízásából a céget a Heineken-perben is képviselő budapesti ügyvédi iroda hivatalos levélben értesítette a holland vállalat vezetőségét, hogy megbízója érdekelt a Heineken közelmúltban bezárt martfűi gyártóegysége, illetve a csíkszeredai gyár megvásárlásában.

Az 1974-ben épített, évi 1,5 millió hektoliteres termelőkapacitású csíkszeredai sörgyár tervezett bezárását a Heineken ugyan egyelőre nem erősítette meg, de a Világgazdaság információi szerint a Marosvásárhelyre való költöztetésről szóló elvi döntés már megszületett. Az egység egymillió hektoliteres kapacitását ugyanis korántsem meríti ki a Neumarkt sör gyártása, bőven elfér mellette a Hargita is, az utolsó márka, amelyet még az „anyagyárban” állítanak elő. A Lixid Project Kft. azonban a Hargita sörmárkát is felvásárolná, mert véleményük szerint a márka üzenetének hitelessége csorbulna, ha nem Csíkszeredában gyártanák.

A hírek szerint a csíkszeredai sör gyártósora a Marosvásárhelyen rendelkezésre álló reptér kínálta kényelem, valamint csíkszeredai környezetvédelmi problémák miatt költözne a szomszédos megyébe. 

A hír azért is érdekes, mert néhány héttel ezelőtt a Maszol is beszámolt arról, hogy állítólag a csíkszentsimoni sörgyár csődközeli állapotba került. Lénárd András akkor cáfolta lapunknak az értesüléseket, és a magyarországi baloldali politikai erők, valamint a multik által indított lejáratókampányként értékelte.  

Kapcsolódók

Kimaradt?