A romániai hegyekben helyenként félméteres hó van

Több tucat járművet tettek tönkre a kidöntött fák, települések maradtak áram nélkül és hegyvidéken több helyen akadozik a közlekedés a havazások miatt – nem kíméli az országot a begorombult időjárás.

A hírtelevíziók beszámolói szerint Bukarestben 17 fát döntött ki kedden a viharos erejű szél, 13 gépkocsi és a város egy részében az elektromos vezeték is megrongálódott. Egy taxist a sürgősségre szállítottak, miután az autójára zuhant egy fa.

A romániai hegyekben többfelé havazik. A Bucsecsben az erős szél miatt helyenként félméteres hótorlaszok alakultak ki kedd hajnalra a Mediafax hírügynökség szerint. A hegyimentő szolgálat figyelmeztette a turistákat, hogy ne induljanak útnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű eső és szélriadót adott ki kedd délutánra az ország nyugati megyéire. A meteorológusok előrejelzése szerint Bihar, Temes és Arad megyék alacsonyan fekvő részein 18 óráig bőséges csapadék hullhat, a széllökések sebessége pedig elérheti az óránként 55-60 kilométeres sebességet.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?