Két napja nincs tömegközlekedés Nagyváradon

Szokatlan, de már a taxisok is a túlterheltségre panaszkodnak a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) második napja tartó sztrájkja miatt. Akinek hosszabb útja van, az kénytelen taxit használni, anélkül azonban, hogy a pluszköltségek miatt bárhonnan is kárpótlást kapna.

Az OTL alkalmazottai szerdán sem kezdték el a munkát, várják, hogy folytassák a tárgyalásokat. A társaság vezetője, Viorel Mircea Pop az ebihoreanul.ro portálnak azt nyilatkozta, kérik, hogy a bíróság nyilvánítsa törvénytelennek a sztrájkot, ha ez megtörténik, akkor igazolatlan hiányzás miatt felbonthatják a sztrájkolók munkaszerződéseit. Az igazgató azt mondta, reggel próbálta meggyőzni az embereket, hogy kezdjék el a munkát, ám azt a választ kapta: a dolgozók immár nem 3000 lej, hanem 3500 lej bruttó fizetést kérnek. Pop szerint ilyen körülmények között jobb, ha elmegy a vállalattól, egy ilyen mértékű emelést ugyanis egyetlen igazgató sem vállalna.

A sztrájk kedd hajnal óta tart.

Kárpótlást ígérnek az utasoknak

Az OTL Facebook-oldalán szerda délelőtt a következőket írták ki:

Nincs egyezség

A vezetőség 260 lejes béremelést kínált (2019 lejről), a jegyek árát pedig 2018. január 1-től 15 lejre emelné a jelenlegi 12 lejről, az alkalmazottak azonban kitartanak a 3000 lejes bérkövetelés mellett, sőt szerdán már 3500 lejes emelésről beszéltek.

Viroel Mircea Pop, az OTL igazgatója szerint ez évi 2,2 millió lejes többletköltséget jelent a vállalat költségvetésében, ami már a jegyek és bérletek árában megjelenne. Nagyváradon jelenleg egy két utazásra használható jegy öt lejbe, egy minden útvonalra érvényes havibérlet 70 lejbe kerül.

A tiltakozók nem akarják elkezdeni a munkát, attól félnek, akkor nem veszik figyelembe követeléseiket. Állításuk szerint a vezetőség már becsapta őket, mikor kérték, hogy lépjenek vissza fizetésükért indított perektől, mondván, hogy kárpótolják őket, de ez sem történt meg,

Az igazgató azt is elmondta, hogy a keddi sztrájk miatt 210 ezer lejes vesztesége volt a vállalatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?