Nyáriasan meleg időre is számíthatunk ezen a héten

Meleg, verőfényes őszi időt jeleznek a meteorológusok erre a hétre, a hőmérsékel  27 fokot is elérheti.   

Hétfőn meleg időre és tiszta égboltra van kilátás az egész országban, a hegyekben a szél azonban felerősödik. A maximális hőmérsékleti értékek 17-26 fok között alakulnak, a magasabb értékeknek az Olténiában élők örülhetnek. Reggelente és este helyenként az ország észak-nyugati és középső területein ködre kell számítani.

Kedden tart a szép, őszies idő, 20-27 fokos maximális hőmérsékleti értékekkel. Erdély keleti részén éjszakánként lehűl az idő, Székelyföldön a minimális értékek 1-2 fok között alakulnak.

Szerdán is tiszta égboltra és enyhe időre van kilátás, az ország nyugati felén akár 27 fokot is mutathatnak a hőmérők, a minimális értékek pedig 5-15 fok között alakulnak, valamivel hűvösebbre az Erdély keleti részén élők számíthatnak.

Csütörtökön az égbolt változékony lesz, de továbbra is tart a meleg idő 18-26 fok közötti maximális értékekkel. Reggelenként és este továbbra is köd képződhet az alacsonyabban fekvő területeken.

A következő hét végére is kirándulnivaló őszies idő lesz, vasárnapra azonban az ország nyugati, északi és középső területein megnő a csapadék kialakulásának az esélye.

Kimaradt?