Szoboravatás Marosvásárhelyen a Reformáció 500. évfordulója jegyében

Kálvin János és Károli Gáspár szobrának avatójára készül szombaton Marosvásárhelyen a Görgényi-, Küküllői-, Marosi- és Maros-Mezőségi Református Egyházmegyék közössége. Az ünnepi rendezvény délután 2 órakor a vártemplomban kezdődik, majd a sportcsarnokban folytatódik.

Kálvin János szobrát Péterfi László készítette, Károli Gáspárét pedig Deák Árpád. Mindkét alkotás a vártemplom főbejáratánál fog állni, ahol ünnepélyes körülmények között avatják fel a Reformáció 500. évének tiszteletére szervezett rendezvényen.

A négy Maros megyei református egyházközség szervezésében a szoboravatást követően a résztvevők a sportcsarnokhoz vonulnak, ahol délután 4-kor kezdődik az ünnepi istentisztelet Steinbach József magyarországi püspök igehirdetésével, Kató Béla püspök ágendás beszédével. A szervezők úgy vélik, a Vártemplomtól a sportcsarnokig tartó vonulás ígérkezik a leglátványosabbnak, hiszen Maros megyében, a négy egyházközségben 100 ezernél több református felekezetű él.

Ezért a sportcsarnokba nem fér be mindenki, de hogy senki ne maradjon le az ünnepi istentiszteletről, óriáskivetítőn lehet majd a ligetből követni. Illetve az azt követő úrvacsoraosztársról sem marad le senki, hiszen a sportcsarnokon kívül, a ligetben felállított sátorban is lesz úrvacsora.

Az istentisztelet és úrvacsoraosztás után Rákász Gergely orgonaművész lép színpadra, illetve őt követően a FIKE-band együttes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?