Öt év alatt 18 halálos munkabaleset történt a Hargita megyei erdőkitermelésben

A szakképzett munkaerő hiánya miatt sok a munkabaleset az erdészeti és erdőkitermelési ágazatban, derült ki az országos munkafelügyelőség egyik képviselőjének pénteken bemutatott jelentéséből, amelyet egy hosszas ellenőrzési folyamat előzött meg a megyében.

Ioan Bota munkafelügyelő szerint az ellenőrzéseket az ország több megyéjében, köztük Hargita megyében tartották, ahol az elmúlt években több halálos munkabaleset is történt. Az akció elsődleges célja felhívni a munkáltatók figyelmét a biztonsági előírások betartására a fakivágások és egyéb erdészeti munkafolyamatok során.

Bota elmondta, több vegyes csapat járt Brassó, Kovászna, Bákó és Hagita megyei helyszíneken, ahol ellenőrizték a törvényes előírások betartását, de képzéseket is tartottak a munkások számára. A szakember szerint rendkívül fontos betartani a munkavédelmi szabályokat, ugyanakkor a munkavállalók számára minél jobb munkakörülményeket kell biztosítani.

A Ioan Bota által bemutatott adatok szerint Hargita megyében az elmúlt öt év leforgása alatt 18 halálos és három munkaképtelenséggel végződött baleset történt erdészeti munkálatok során.

Kapcsolódók

Kimaradt?